Domáca Cirkev Hnutia Svetlo-Život Stará Ľubovňa

Deň spoločenstva – Kvetná nedeľa – 13.4.2014

Fotky z tejto akcie

Lackova 13.4 (28)Kvetná nedeľa je bránou do Veľkého týždňa, kedy si pripomíname umučenie a smrť nášho Pána Ježiša Krista.
Je to príležitosť, kedy sa môžeme plnšie zjednotiť s Ježišom, ktorý nás miluje a visiac na kríži trpí za naše hriechy.Ako každoročne aj túto nedeľu (tentoraz po rodinnej sv. omši v kostole sv. Petra a Pavla) sme sa stretli v Lackovej a spoločne vystupovali krížovou cestou až na vrchol ku krížu. Pohľad na ukrižovaného Ježiša pomáha nám vidieť aj naše hriechy, zlozvyky, bolesti. Bolo to počuť aj pri jednotlivých zastaveniach krížovej cesty. Nie vždy sa nám darí a niekedy je ťažko veriť, že Boh o nás vie, že nás počúva. Ale naše zlyhania, sklamania, hriechy nesmú mať posledné slovo, nesmú nás odradiť, zlomiť. Aj tieto slová zazneli v jednotlivých svedectvách a sú pre nás povzbudením, aby sme Bohu dôverovali a boli otvorení voči nemu.
Spoločne prežitá Kvetná nedeľa (rodinná sv. omša, krížová cesta i spoločné agape) nech nám pomáha prežiť v našich rodinách požehnaný pôstny čas, aby udalosti Veľkého týždňa priniesli zmenu v našich životoch.
(text: Ľubo Ogurčák, foto: Ľubo Ogurčák, Michal Petrilák)

Osobitne sa chceme za prípravu a priebeh tohto dňa poďakovať rod. Limánekovej, Gálikovej, Hubovej a Vladovi Jarošovi!

Tip: Pozri si tiež fotky z tejto akcie!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *